Contract tussen gemeente en BEMOG getekend

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft op 18 juni jl. met BEMOG Projektontwikkeling Almere B.V. de overeenkomst gesloten voor de verkoop van de grond in fase 3 van deelgebied KLOP in de woonwijk Kerk en Zanen. Daarmee is de realisatie van 76 extreem duurzame koopwoningen in het ‘Kloppend Hart’ van Alphen aan den Rijn definitief geworden.

BEMOG gaat op het meest zuidelijke deel van Kerk en Zanen gasloze, ‘all-electric’ woningen bouwen, waarbij men zonne-energie en aardwarmte gebruikt om de woningen van warmte, koeling en elektra te voorzien. Daarnaast zullen de woningen energieneutraal worden uitgerust. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opleveren als ze gebruiken. Het woonprogramma van “Kloppend Hart” bestaat uit 20 waterwoningen, 16 geschakelde villa’s en 40 appartementen. De locatie ligt op het zuidelijkste gedeelte van de wijk Kerk en Zanen en is het sluitstuk van de nieuwbouw op deze plek. Een groot deel van de nieuwbouwwoningen kijkt straks uit over de Kerk en Zanenpolder.

BEMOG Projektontwikkeling zal nog in de zomerperiode van 2018 starten met de verkoop van de woningen. De start van de bouw is voorzien in het eerste kwartaal van 2019. De oplevering van de woningen zal naar verwachting medio 2020 plaatsvinden.

“De woningbehoefte in onze gemeente is groot. Ik ben verheugd dat we straks weer 76 nieuwe woningen kunnen toevoegen aan onze woningvoorraad in Alphen aan den Rijn. En dan ook nog eens gasloze en energieneutrale woningen, zo dragen we weer mooi bij aan onze duurzaamheidsdoelstelling,” aldus Alphens wethouder Gerard van As.

Meer nieuws

Ontwikkeling & realisatie

Bemog Projektontwikkeling B.V.
Saturnusstraat 60 - U.29
2516 AH Den Haag
T. 070 870 18 95
denhaag@bemog.nl
www.bemog.nl

Verkoop & informatie

Koppes Makelaardij B.V.
Julianastraat 133
2405 CG Alphen aan den Rijn
T. 0172 - 43 45 61
nieuwbouw@koppesmakelaardij.nl
www.koppesmakelaardij.nl